Hvorfor LED

Hvorfor bør du gå over til LEDpærer?

Den åpenbare grunnen er økonomi.  De fleste LEDpærer skal ifølge produsenten lyse i 50.000 timer, og selv om du finner noen «mandagspærer» innimellom som holder færre timer er det alikevel 10-20 ganger lengre enn andre typer lavenergipærer.  I tillegg gir de opptil 5 ganger mer lys pr. watt, noe som viser igjen på strømregningen etterhvert som årene går.

I og med at de varer lengre slipper du også å skifte pærer så ofte.

Fordelen kontra «minilysrør»/gassfylte pærer som har blitt ganske vanlige er at LED tenner med en gang og lyser for fullt med en gang, LED brenner også roligere og er ikke temperaturavhengig på samme måte som gassfylte pærer.

Fordelen i forhold til halogen er mye lavere overflatetemperatur på pærene.

Fordelen i forhold til tradisjonelle sparepærer er også miljøaspektet.  En vanlig sparepære inneholder kvikksølv og knuser du den innendørs er du i trøbbel.  Det er også en fare for at de knuses på miljøstasjonene.

Med LED får du flere muligheter.  Du finner pærer som styres med bevegelse eller lyd, du får lysslynger med småpærer og som har dobbeltsidig tape slik at de kan limes under en list eller på sokkelen på kjøkkenet f.eks., du får vanntette varianter som kan brukes i en hagedam, du får pærer med forskjellige farger som kan styres med fjernkontroll o.s.v. o.s.v.

Her kjøper du LED-pærer

Netonnet har pærer til alle de vanlige soklene og ett par ulike varianter til hver sokkel.  Du har pæren iløpet av ettpar dager, avhengig av hvor du bor i landet.  Gratis frakt. Gå til Netonnet

Focalprice er en kinesisk nettbutikk med kjempeutvalg. Har en rekke fargevarianter, pærer med fjernkontroll, lysslynger, pærer som styres med lyd og bevegelse o.s.v.  Gå til Focalprice