Spar penger med LED

Du kan spare over 1000,- pr. pære med å gå over til LED, les begrunnelse under

Kjøp LED spot

Jeg var en av de som gikk og irriterte meg da forbudet mot vanlige glødepærer kom, og trodde at vanlige sparepærer ble eneste alternativet, men det var før jeg oppdaget mulighetene med LED.

En LED pære av samme kvalitet og fabrikant som en halogenpære er omtrent dobbelt så dyr i innkjøp, så for å erstatte en halogenspot til 40 kroner må du betale rundt 80 for en tilsvarende LED.  En ledpære varer imidlertid mye lengre de kan vare i 50000 timer mot ca 2500 timer for halogen, men la oss gå utifra ett gjennomsnitt på 25000 timer.  Da har du spart 320 kroner bare på pæren.

LED kronepære

LED kronepære

I tillegg sparer du strøm og det er her de store besparelsene ligger.  Etter min erfaring lyser en 4 watts led like mye som en 35 watts halogen.  Du sparer 31 watt i timen, noe som er 3,1 øre med en stømpris på en krone, multipliser det med 25000 timer så er du i 775 kroner.  Med andre ord du sparer over 1000,- pr. lyspunkt med LED i forhold til halogen.  Og det er pr. punkt, det er gjerne 4 eller 5 pærer på en spotskinne.

Nå kan du argumentere med at den ekstra energien som halogen bruker blir til varme og huset må varmes opp.  Det er forsåvidt riktig, men bare ca halve året, og de fleste har billigere oppvarmingskilder enn panelovn å ty til,  f.eks. varmepumpe eller ved, så besparelse blir det uansett.

En bonus er at slipper å skifte pære så ofte.  Det blir 50000 timer til neste pæreskift, og det er leeeennge 🙂

Les flere fordeler med LED, bla.a. om miljøaspektet

Hvor får du så LEDpærer?

I dagligvarebutikken selvsagt, men det er billige hos f.eks. Netonnet som sender så lite som en pære fraktfritt og ekspederer lynkjapt.

Enda billige blir det i utenlandske butikker som Focalprice.  Problemet med dem er at de har så stort utvalg at det nesten blir litt overveldende og at det kan være litt vanskelig å orientere seg i forskjellige voltstyrker og vekselstrøm og likestrøm f.eks. du bør ha ett minimum av innsikt.  Men det er bare å prøve,  de sender også fraktfritt så det koster bare noen tiere å prøve seg litt fram.  Gå til Focalprice

Jeg handler selv hos Focalprice og omtaler pærene her på pære.com, så du kan gå til den aktuelle sokkelen øverst på siden og lese min mening om de ulike typene.